Alles wat je moet weten over scheepsreparatie

Scheepsreparatie

Als je je schip moet laten repareren dan kan je terecht bij een professioneel bedrijf wat Scheepsreparatie aanbiedt. Je schip kan door schade of slijtage reparaties nodig hebben en je wilt natuurlijk wel dat dit professioneel gebeurd. Als je schip beschadigd is dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer uitvaren. Een goed scheepsreparatiebedrijf is gespecialiseerd in de verschillende merken en typen boten en zorgt voor een snelle reparatie van je schip. Ze kunnen zowel de motor repareren als herstelwerkzaamheden uitvoeren. Ook staal- of laswerk voeren ze uit en ze kunnen nieuwe apparatuur inbouwen. De aangeboden diensten zijn verschillend, of het nou om reparatie gaat, revisie of het onderhoud van je boot. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over scheepsreparatie.

De verschillende soorten werkzaamheden

Een goed scheepsreparatiebedrijf vervangt de opofferanodes, zilverborstels van de schroefas aarding en het onderhoud van ICCP en ICAP systemen tijdens dokbeurten. Ook de ICAF koperanodes en het onderhoud aan het systeem voeren ze uit. De toegangssystemen moeten regelmatig vervangen worden, dit kan zowel standaard accommodatieladders zijn als maatwerk.

De verschillende soorten diensten

Verschillende diensten die aangeboden worden door een goed scheepsreparatiebedrijf zijn maritieme surveys zoals Ultrasone wanddiktemetingen (UTM) en staalvervanging. Ook Niet destructief onderzoek (NDO) voeren ze uit. Soms is het nodig om gebruik te maken van geavanceerde NDO. Ook het vaststellen van de exacte samenstelling en eigenschappen van een materiaal is een optie en hiervoor hebben ze vaak een destructief laboratorium. Inspecties zoals Rope Access (IRATA) wordt vaak gepland tijdens een dokbeurt. Je vindt een goed scheepsreparatiebedrijf door onderzoek te doen op het internet. Je zal hier bedrijven in de buurt vinden en vaak vind je reviews van andere klanten. Uiteraard kan je om advies vragen of een offerte opvragen bij deze bedrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *