Creëer een gezonde leefstijl in Utrecht met fytotherapie

Gezonde leefstijl Utrecht

Heb je weleens gehoord van fytotherapie? Je leest in alle snelheid waarschijnlijk fysio i.p.v. fyto. Maar het is toch echt fyto en geen fysio. Fytotherapie is een vorm van kruidengeneeskunde. En dus een verzamelnaam voor behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van planten en kruiden extracten. Wil jij graag een gezonde leefstijl ontwikkelen? Fytotherapie draagt hier op een natuurlijke manier aan bij. Natuurgeneeskundig Praktijk Pure in Utrecht helpt je graag bij het afstemmen van de kruiden die passen bij jouw gezonde leefstijl.

Breng het geheel in kaart

Het creëren van een gezonde leefstijl hangt samen met veel verschillende factoren. Zo zegt je voedingspatroon veel over jouw fysieke staat van zijn. Heb je vaak hoofdpijn, last van weinig energie, snel afgeleid etc.? De kans is zeer waarschijnlijk dat je voedingspatroon hier meer vanaf weet. Een holistische kijk op de zaken is daarom nodig om te bepalen hoe jij fit in je lijf kan zijn. Vaak brengt een kleine verandering je energie niveau al omhoog!

De voordelen van fytotherapie voor een gezonde leefstijl in Utrecht

Waar we ons vaak niet bewust van zijn, is dat lichamelijke en mentale pijnen hand in hand gaat. Die buikpijn en/of hoofdpijn die je ervaart, kan bijvoorbeeld een gevolg van teveel stress zijn. Pas wanneer we de oorzaak van de stress kunnen duiden, zal ook – in dit geval – de buikpijn wegblijven. Fytotherapie helpt je om de dit te achterhalen om zo jouw lichaam weer in balans te krijgen. En door het brede scala aan kruiden, is er altijd wel een kruid die je kan ondersteunen bij een specifiek probleem. Zo zijn er kruiden die je helpen bij:

  • Slaapproblemen
  • Bepaalde pijnen die maar niet overgaan
  • Het verminderen van stress
  • Menstruatie klachten
  • Concentratieproblemen

Wanneer je kiest voor fytotherapie

Wat wel belangrijk is om je bewust van te zijn, is dat de geneeskracht van kruiden vaak pas na langere echt op gang komt. Wees daarom geduldig en geef niet na een paar dagen de moed al op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *