De juiste heftruck is aangepast aan je activiteiten

heftruck kopen

Meestal wordt een heftruck aangeschaft voor commerciële doeleinden. Vorkheftrucks worden veel gebruikt in magazijnen, loodsen en de logistieke wereld. Als je een heftruck wilt kopen, kun je op internet veel nuttige informatie vinden. De juiste heftruck kopen aangepast aan je bedrijvigheid is erg belangrijk.

Keurmerk

Controleer altijd of de heftruck die je op het oog hebt een keurmerk draagt, ook al kies je voor een tweedehands heftruck. Alle heftrucks moeten verplicht een CE-keurmerk dragen. Dit garandeert je dat de heftruck voldoet aan alle Europese veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften. Het keurmerk bewijst tegelijk dat de heftruck is uitgerust met alle nodige beschermingsmaatregelen.

Hefvermogen

Hefvermogen en hefhoogte bepalen het hefvermogen van de heftruck. Hoe groot is het gemiddeld gewicht dat je nieuwe heftruck zal moeten tillen? Zijn het zware lasten? Dan kan een te lichte heftruck voor gevaarlijke situaties zorgen. De hefhoogte verwijst naar de hefmast die is verbonden met de heftruck en ook dat is belangrijk bij je keuze van  de juiste heftruck?

Aandrijving

Heftrucks kunnen worden aangedreven door diesel, vloeibaar petroleumgas en elektriciteit. Elektrische heftrucks zijn milieuvriendelijk, maar meestal ook minder krachtig.  Elektrische heftrucks zijn vooral geschikt voor binnenshuis. De krachtigste heftrucks werken op diesel.

Extra kosten

Naast de aankoopprijs hou je best rekening met enkele extra kosten bij de aankoop van een heftruck. Je bent wettelijke verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook als je de heftruck uitsluitend op je eigen terrein gebruikt, moeten alle gemotoriseerde voertuigen en dus ook je heftruck verzekerd zijn. Wanneer je zich realiseert dat het uitvallen van je heftrucks hoge kosten met zich meebrengt, kan het belang van het kiezen van de juiste vorkheftruck niet genoeg benadrukt worden. Koop een nieuwe en voor je activiteiten geschikte heftruck, de kans op tijd- en geldverlies is dan veel kleiner. Hou er zeker ook rekening mee dat de heftruck jaarlijks moeten nagezien en geïnspecteerd worden. Een regelmatig en aangepast onderhoud verlengt de levensduur van je heftruck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *