Taxateur Dordrecht nu voor jou beschikbaar!

Ben jij op zoek naar iemand die jou kan helpen bij taxeren? Wil jij je huis of andere spullen laten taxeren? Dat kan bij Taxateur Dordrecht. Dit bedrijf helpt jou met het taxeren van een huis of bedrijfspand. Een taxateur kan je inhuren en die maakt dan een taxatierapport om precies aan te tonen hoe duur het is en waaraan dat ligt. Als jij een huis wil kopen en een hypotheek afsluit dan zorgt de bank dat er een taxatierapport komt. Als je een bod doet op een huis is een taxatie ook handig om te verzekeren dat je het juiste bod doet.

Wat kost een taxateur?

Er zijn verschillende kosten die komen kijken bij een taxatie? Je denkt dat je alleen voor zijn komst betaald maar er komen meer kosten bij kijken. Je betaald het tarief van de taxateur. Deze kosten verschillen natuurlijk per bedrijf en taxateur. Je betaald verder ook kadasterkosten, gemeentelijke kosten. Verder betaal je administratie kosten en de btw over de taxatie. Gemiddeld kom je rond de 500 euro uit voor een taxatierapport. Als jij een taxateur inhuurt is het handig om bij verschillende bedrijven te kijken wat het beste is. Vraag bij meerdere taxateurs de tarieven op, controleer dan goed of alle bijbehorende kosten zijn inbegrepen en of de taxateur voldoet aan de eisen van de hypotheekbank. Taxateur Dordrecht is over het algemeen gemiddeld als het gaat om de kosten.

Eisen

Er zijn verschillende eisen waaraan moet voldaan worden door jou en de taxateur. De afstand waarop de taxateur is gevestigd ten opzicht van het huis/ dit kan variëren van 10 tot 30 kilometer. Daarbij hangt het af van hoe dicht bevolkt de plek is. Verder mag meestal het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden op de datum van het bindende aanbod voor de hypotheek. Het validatie-instituut NWWI moet het rapport gevalideerd hebben. Dit bedrijf controleert of de taxateur alle regels heeft gevolgd. De kosten van deze controle zijn verwerkt in de prijs van het taxatierapport.

Verschillende taxaties

Je kunt je huis of bedrijfspand ook andere dingen laten taxeren. Denk aan je inboedel of andere spullen. Een inboedeltaxateur kijkt hoe duur jouw meubels en tv is. Verder heb je ook taxateurs die kijken hoe duur oude en antieke spullen zijn.

Ben jij geïnteresseerd in een taxatie of wil je graag meer te weten komen over taxateur Dordrecht neem dan een kijkje op de site of neem contact op met Maters Taxateurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *