Wat is een goede hondentraining?

hondentraining

Waarom zou je met je trouwe viervoeter naar de hondenschool gaan? Vele baasjes denken dat het niet nodig is om met hun hond lessen te volgen in een hondenschool. Ze doen dat liever zelf. Het resultaat van zelf je hond trainen laat vaak te wensen over. Achteraf word je dan met de nare gevolgen geconfronteerd.  Een training aan een erkende hondenschool is zowel positief voor de hond als zijn meester. Maar wat verstaat men nu onder een goede hondentraining?

Goede verstandhouding met de docent

Een goede verstandhouding met de instructeur is belangrijk om een aangepaste hondentraining te doen slagen. Enkele weken les volgen onder leiding van een leermeester waarmee het moeilijk klikt zal je humeur er zeker niet verbeteren, en dat komt ook de stemming van je hond zeker niet ten goede. Het is dus belangrijk dat je de docent (en) leuk vindt en zijn onderwijsmethoden je aanstaan. Voor je definitief beslist om er les te volgen, kun je dus eerst vrijblijvend een les bijwonen.

Contact met andere honden

In een hondenschool komt je hond regelmatig in contact met andere soortgenoten. Zo past je puppy zich geleidelijk aan aan vreemden aan andere honden. Honden hebben nu eenmaal hun eigen gebied waar ze zich thuis voelen. Er zijn zovele kleine en grote hondenrassen dat het voor je hond vaak moeilijk is om met soortgenoten te communiceren. Heb zeker ook oog voor de manier waarop honden worden opgevangen.

Leermethode

Maak vooraf kennis met lessen voor puppy’s en gevorderden. Zo leer je de manier van lesgeven. Stat je die niet aan? Dan kun je nog altijd verder zoeken.

Veilige locatie

Een veilige leslocatie is ook belangrijk. Is het terrein goed afgesloten en is er voldoende ruimte tussen de hond en de eigenaar? Trainen alle puppy’s en honden op één terrein of zijn er meerdere beschikbaar? Wil je met je puppy naar de hondenschool en woon je in de provincie Limburg? Neem dan zeker een kijkje bij Hondentraining Limburg. https://youdog.nl/hondenopvang-limburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *