Yoga in Krimpen aan den Ijssel: heilzaam voor body, mind & soul

Yoga Krimpen aan den Ijssel

Yoga is een eeuwenoude beoefening die voor voor ieder wat wils heeft. Van ontspannend tot intensief en van ontgiftend tot verzorgend. Weet je nog niet zo goed welke variant bij je past of wil je je horizon verbreden? Probeer dan eens een les in Yoga in Krimpen aan den Ijssel. Onderstaande vormen worden aangeboden onder professionele begeleiding voor zowel beginners als gevorderden.

Hatha

Tijdens de hatha lessen ligt de focus op het in balans brengen van lichaam, geest en energie. De oefeningen hebben dan ook vooral betrekking op verbinding brengen tussen tegenovergestelde energieën. Denk hierbij aan man – vrouw, de zon en de maan en yin en yang. Balans tussen deze energieën creëert namelijk meer rust in je dagelijks leven.

Yin Yoga

Tijdens de beoefening van deze yogastijl ga je opzoek naar de ontspanning in de strekking van je spieren. Hierdoor creëer je meer ruimte in een houding, waardoor je lichaam zich kan ontspannen tot in het bindweefsel. Ook kom je hierdoor op een diepere laag in contact met je lichaam.

Power / Astanga Yoga

Houd je meer van intensieve lessen dan van ontspannende? Power yoga biedt je actieve oefeningen waarbij de houdingen elkaar snel afwisselen. Doordat de spieren iedere les weer worden verrast, zal je merken dat je zelf ook veerkrachtiger wordt!

Sivananda Yoga

Deze vorm van yoga richt zich op ademhalingstechnieken en het versoepelen van de spieren in het lichaam. Deze twee gaan namelijk hand in hand: hoe dieper je ademhaling, hoe soepeler je spieren. En hoe soepeler je spieren zijn, hoe dieper je kan ademhalen.

Zoals je ziet heeft elk van deze vormen zijn eigen unieke uitwerking op je lichaam en geest. Je kan ze dan ook gemakkelijk met elkaar combineren.

Tot slot

 

De lessen zijn zowel individueel als in groepsvorm te volgen bij Yoga in Krimpen aan den Ijssel. Kinderen zijn ook meer dan welkom om een les te komen volgen. De speciale ouder-kind lessen lenen zich hier perfect voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *