Alles wat je moet weten over een yacht coating

Yacht coating consultants van Klaveren

Misschien is je jacht aan een nieuwe lik verf toe. Hiervoor kan jezelf aan de slag gaan of je bij laten staan door de yacht coating consultants van klaveren. Een yacht coating consultant is op de hoogte van alles wat je moet weten over yacht coatings. Je wilt natuurlijk wel dat je boot of jacht geen roestvorming krijgt en nog even mee kan. 

Een yacht coating 

Jacht coatings zijn er in veel verschillende vormen. Zoals met alles veranderd dit per jaar en worden er nieuwe technologieën ontwikkeld. Hierdoor beschik je over veel verschillende opties en gaat je laklaag een stuk langer mee dan voorheen. Ook wordt hij sneller aangebracht, wat je tijd en geld bespaart. De nieuwe norm onder het verven van je boot of jacht is een nano keramische coating. Deze laklaag bestaat uit kleine deeltjes die samengedrukt zijn voor de beste bescherming. Zodra de lak is opgedroogd heb je een glanzende beschermlaag die de gehele oppervlakte en de voorzijde beschermd. Je boot wordt hiermee beschermd tegen vuil en uv straling. Met deze toplaag zorg je dat je boot makkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Om te beginnen is het belangrijk om de onderlaag geschikt te maken voor een laklaag. Hiervoor moet het goed schoongemaakt en gepolijst worden zonder dat er enige vervuiling aanwezig is. Tevens moet het droog zijn en niet regenen. Het duurt 12 uur voordat de lak opgedroogd is. Een nano keramische laklaag heeft nog andere voordelen, zoals het makkelijker reinigen van de oppervlakte, het beschermt tegen uv straling en daardoor hoef je je jacht niet meer elke paar maanden te polijsten en waxen. Ook de verkoopwaarde gaat omhoog op de tweedehands markt. Tevens beschermt het tegen de weersomstandigheden zoals zure regen, zout, zeewater, olie en uitlaatgassen. Tevens is het bruikbaar op het bovendek vanwege de anti slip voordelen die het bied. 

Een goede scheepswerf vinden

Hiervoor vraag je rond op de jachthaven en je kan altijd op internet onderzoek doen en reviews lezen van andere klanten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *