Wat doet een energetische therapeut precies?

Energetische therapeut

Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet, maar een energetische therapeut kan heel veel voor je betekenen. Dit is een therapeut die zich richt op de energieën die door je lichaam stromen, onder andere door je meridianen. Als er namelijk blokkades in deze meridianen zitten dan kun je daar zowel lichamelijke als psychische klachten van krijgen. Overigens gaat een energetische therapeut er sowieso van uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, dus in principe maakt het niet uit met wat voor soort klacht je daarheen gaat. Energetische therapie kan bij heel veel verschillende klachten helpen, en in het bijzonder die klachten die zijn ontstaan door stress.

Een energetische therapeut helpt je te ontspannen

Tegenwoordig ervaren erg vele mensen op dagelijkse basis stress, bijvoorbeeld in de vorm van werkdruk, een druk gezin of nare omstandigheden. Als gevolg daarvan kan je energiesysteem uit balans raken. Je energieën stromen dan niet meer door je lijf zoals het hoort, en bepaalde organen of weefsels krijgen niet genoeg energie en informatie van je hersenen. Daardoor herstel je minder snel, of zelfs helemaal niet. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen zwakke plekken, waardoor dit soort blokkades bij iedereen een ander effect hebben. Daardoor kan een energetische therapeut ook voor zoveel verschillende mensen en klachten iets betekenen. De behandeling is ontzettend simpel en volledig pijnloos, en je hoeft zelf meestal helemaal niets te doen, enkel te ontspannen en te ervaren.

Een energetische behandeling brengt je in balans

Als jij wel eens EMDR of een behandeling van een energetische therapeut hebt gehad dan weet je hoe ontzettend ontspannen en loom je je daarna kunt voelen. Blokkades zijn opgeheven, en je lichaam gaat zoeken naar een nieuwe balans. Daarom kan het zijn dat je je de eerste dagen niet helemaal lekker voelt. Dit is echter een teken dat de behandeling heeft gewerkt, en dat je dus na die drie dagen effect gaat merken. Geen zorgen dus als dit ook bij jou gebeurt, want het is heel normaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *