Wat verstaan we allemaal onder bedrijfsfotografie?

bedrijfsfotografie

Iedere fotograaf heeft doorgaans zijn eigen specialiteit. De ene richt zich volledig op familieportretten, waar de ander meer heeft met bedrijfsfotografie. Maar wat bedoelen we nu precies met het laatste? Bedrijfsfotografie heeft betrekking op alle beelden die laten zien hoe een bedrijf in elkaar steekt en welke diensten die levert. Deze foto’s moeten doorgaans verduidelijken waarvoor je bij een bedrijf terecht kunt, en hoe ze werken. Soms zijn ze ook puur decoratief, bijvoorbeeld voor op de website van een bedrijf, en in veel gevallen betreft het foto’s van de mensen die er werken. Op die manier kom je namelijk veel persoonlijker over. Als mensen op je website foto’s zien van je medewerkers, dan voelen ze zich (bewezen!) sneller aangesproken en persoonlijk benaderd, en zullen ze dus sneller met je in zee gaan.

Wat kan bedrijfsfotografie voor jou betekenen?

Heb jij ook een eigen bedrijf en zou je graag professionele beelden willen hebben voor op je website en voor op marketing-uitingen? Zoek dan een fotograaf die is gespecialiseerd in bedrijfsfotografie. Het is namelijk een hele andere tak van sport dan familiefotografie, want het vereist een andere aanpak. Het gaat namelijk vrijwel altijd om beelden van mensen die in beweging zijn (ze zijn immers aan het werk) en om deze goed vast te leggen moet je heel aandachtig werken en constant de compositie in de gaten houden. De fotograaf houdt de camera dan ook doorgaans zelf vast, terwijl deze bij familiefotografie meestal op een standaard staat. 

Goede bedrijfsfotografie is essentieel voor je marketing

Je kunt als bedrijf haast geen marketing voeren zonder daarbij foto’s van je bedrijf en je diensten te laten zien. Goede bedrijfsfotografie is daar dus een essentieel onderdeel van. Denk dus niet dat je daarop kunt besparen door een onervaren fotograaf in te huren. Investeren in goede beelden van je bedrijf (zelfs van het bedrijfspand) kan je namelijk veel meer opleveren, puur omdat de meeste mensen (oftewel klanten) heel erg visueel zijn ingesteld en het prettig vinden om foto’s te zien. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *