Sportmassage ontspant en herstelt je spieren van de geleverde inspanningen

Massage

Sport je regelmatig, recreatief of op wedstrijdniveau? Dan is een sportmassage een goed idee en gezond voor zowel lichaam als geest. Een sportmassage ontspant en herstelt je spieren van de geleverde inspanningen.

 

Wat is sportmassage?

Velen denken dat een sportmassage hetzelfde is als een ontspannende massage, maar dat is toch niet zo. Lang niet alle sportmassages werken ontspannend. Ze zijn gericht op het voorkomen van blessures en het versoepelen van je spieren. Sportmassagetechnieken hebben tegelijk een diepgaand effect op het spierbindweefsel en concentreren zich richt op die spiergroepen die je in sportdiscipline gebruikt.

 

Wanneer is sportmassage?

Een sportmassage is zowel nuttig voor als na het sporten. Bewegen en sporten stellen namelijk hoge eisen aan je lichaam. De belangrijkste oorzaken van spierpijn variëren van opgehoopte afvalproducten zoals melkzuur tot kleine scheurtjes, littekens en knopen in de omliggende weefsels van de spieren. Strakke of stijve spieren verhogen je risico op blessures tijdens het sporten. Regelmatige sportmassages houden je spieren soepel en verbeteren je bloedcirculatie en de werking van de lymfedrainage waardoor de afvoer van melkzuur versnelt.

 

Sportmassages verbeteren je prestaties

De combinatie van sportmassage en rekoefeningen vermindert spierspanning verminderen en verbeteren je prestaties. Het kan zelfs de vorming van littekenweefsel na een blessure voorkomen.

 

Een sportmassage werkt ontspannend en verbetert je slaap 

Een sportmassage bevordert de werking van je centraal zenuwstelsel en vertraagt ​​je hartslag en ademhaling. De aanmaak van bepaalde hormonen en neurotransmitters, vooral serotonine wordt gestimuleerd. Dat verbetert je stemming en je eetlust. Je maakt na een massage ook meer dopamine of het gelukshormoon aan. De aanmaak van andere hormonen zoals cortisol of het stresshormoon verminderen en dat is positief voor een goede slaap. Na een deugddoende sportmassage voel je je minder vermoeid. Atleten voelen na een sportmassage nog steeds een toename in hun spierflexibiliteit. Zo zorgt een sportmassage voor een goed gevoel tijdens wedstrijden. Woon je als sporter in Den Haag en voel je de nood aan een goede sportmassage? Sportmassage Den Haag kan daar voor zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *